Jogurti tarretis mango kastme ja pitsiliste chiaseemne snäkkidega.

6 portsjonit

Mango kaste

mangopüreed 250g
suhkrut 35g

Jogurti tarretis

Valio Gefilus laktoosivaba mango-banaani-chia jogurt 600g
vett 35g
želatiini 3tl

Pitsilised chiaseemne snäkid:

chia seemneid 40g
tumedat muscovado suhkrut 30g
Alma Eesti võid 15g

Valmistamine

Mango kaste:

Keeda püreed koos suhkruga madalal kuumusel ca 5 minutit, et kaste pisut pakseneks.

Jaga saadud kaste 6 ramekin vormi vahel.

Pane vormid sügavkülma ca 1 tunniks.

Jogurti tarretis:

Sega želatiin ja vesi ning lase neil pisut seista. Soojenda saadud segu madalal kuumusel nii, et želatiin oleks täielikult sulanud.

Lase želatiinilahusel pisut jahtuda ja sega see toasooja jogurtiga.

Kalla jogurt külmunud mango kastmele. Toimides nii ei segune kaste ja jogurt omavahel ning tarretised tulevad hiljem ilusti vormidest välja.

Kata vormid toidukilega ja lase külmkapis tarduda üleöö.

Pitsilised chiaseemne snäkid:

Enne magustoidu serveerimist valmista snäkid. Serveeri snäkke kohe peale küpsetamist.

Sega kõik koostisosad omavahel, kuni saad ühtlase näppude vahel vormitava massi.

Vormi ca 1 cm läbimõõduga pallikesed ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Vajuta pallikesed sõrmega lapikuks. Jälgi, et pallikeste vahel oleks ca 5 cm vahet, kuna snäkk valgub küpsedes laiali.

Küpseta 180 C juures ca 2-4 minutit. Jälgi snäkkide küpsemist ahju juures, et snäkid ei läheks kõrbema ja võta need kohe ahjust välja kui need tunduvad olevat parajalt pruunid ja küpsenud.

Jahuta enne serveerimist.

Magustoidu serveerimiseks kalluta tarretised vormist välja ning kaunista vastavalt oma soovile. Lisa chiaseemne snäkk.