Karamellivaht astelpajukastmega

Karamellivaht

Valio Viola toorjuustu karamelliga 200 g
Alma vahukoort 35% 125 ml
suhkrut 15 g

Astelpajukaste:

astelpajumahla 150 g
maisitärklist + 1 tl külma vett 1 tl

Valmistamine

Sega ühes kausis toorjuust pehmeks. Teises kausis vahusta vahukoor suhkruga ja lisa see spaatliga toorjuustu hulka. Sega kergelt läbi, et kohevus säiliks. Täida topsid kreemiga ja pane külmkappi, seniks kuni valmib astelpajukaste.

Astelpajukastme jaoks vala kastrulisse astelpajumahl. Väikeses topsis sega maisitärklis väga vähese veega. Kuumuta mahl ja lisa maisitärklis ning kuumuta kuni keemiseni, samal ajal koguaeg segades. Kui kaste on piisavalt paksenenud, siis eemalda tulelt ja jahuta veidike.

Seejärel vala kaste topsidesse, karamellikreemi peale.

http://kristiankokkab.blogspot.fi/2018/03/karamellivaht-astelpajukastmega.html